torstai 24. huhtikuuta 2014

Reissu tuli onnellisesti päätökseen.

Tätä kirjoittaessa on jo ehditty muutama päivä huilata töissä, sillä palasimme Turun satamaan suunnitellusti sunnuntai aamuna.
Reissua leimasi tuuliset olot ja uudet kalavedet, jotka vaativat hieman opettelua. Kiitokset vielä naapurimökkien loistavalle yhteistyölle ja eritoten heidän tuulipäivänä tarjoamastaan maukkaasta hapansilakka lounaasta:)
Reissun suurimmaksi kalaksi jäi Timpan venekunnan 8kg lohi. Suurimmat kokonaissaaliit saivat Timpan ja Teron venekunnat.
Kiitokset vielä kaikille hauskasta reissusta. Alla sekalaisia kuvia reissulta:



Kuvaa mökin keittiöstä.

Tuulipäivänä säätiedotteita seurattiin aktiivisesti.


Kapteeni katsoi horisonttiihin...

Löydös lohen suusta. Siis oiva syötin malli. 

Ja näinhän siinä sitten kävi.

Rannassa katsottiin mikä se päivän saalis olikaan.

Ja pakollinen auringonlaskukuva, mutta keskitytään tällä kertaa hieman veneisiinkin.
 

 
Ei sentään meidän majoitus, mutta läheinen Läckön linna, joten veneillä oli arvoisensa säilytyspaikka linnan laiturissa.

Tulotie Läckö Strandin leirialueelle.

Mökit parkki- ja caravan alueeltapäin.

Ja järveltä mökeillepäin

Tilaa oli, mutta hetkessä tuli monta asuntoautoa ja kärryt oli siirrettävä.

Ottipaikkojen läpikäynti.

Miehet mustissa. (Vellu ja Tomppa)

Pertti on ottanut vallan veneessä ja syrjättänyt pitkään kapteenina toimineen Tompan:)
 

Yamahan nesteytystä.

Antin vuoro olla ruorissa.
Ja taas kannella.


Iltapuhteita mökillä.

Perkuupaikkana leiriläisten tiskipaikka, joka oli siivottava erityisen huolellisesti.

Teron ja Janin päiväsaalista.


Ja Timpan venekunnan.

Hitto. Taas menee makkarat roskiin...

Läckön linnan luonnonramppi.
 

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Hindenin reissu kannatti...

Keskiviikkona etelän suuntaan Hindenille lähtivät Tompan, Timpan ja Teron venekunnat, eikä suotta. Tuuliriski kannatti ja saaliit olivat komeat. Matkan suurinta antia oli Haikan Antin veivaama 8kg lohi ja keppijumppaa oli ohjelmassa muillakin venekunnilla. Paluumatka sujui myötäiseen vuoristoradassa.

Kaverikuvassa: Antti ja 8kg lohi.

keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Spikenin satama.

Siisti ja tyylikäs satama, jossa on ammattikalastajien tukikohta ja hienot kahvila sekä ravintolapalvelut.

Vihdoin satamassa (lauantaina). Takana noin 650km autolla ja laivamatka...

Välineiden virittelyä satamassa. (Tomppa)


Spikenin satamassa on hyvä karhennettu betoniramppi, josta onnistuu niin isompien kuin pienempienkin veneiden laskut ja nostot. Ramppimaksu laatikkoon (20 kruunua). Mikäli venettä säilyttää laiturissa, niin satamamestari tulee aika nopeasti kyselemään rahaa. Hinta ei päätä huimaa, mutta kannattaa varautua. Maksoimme huom. euroilla 35€/viikko. Parkkitilaa on melko hyvin, mutta esim. pääsiäisenä se oli asuntoautoja täynnä.



Satamaan ajo veneestä nähtynä.





Päästiinpä sittenkin vesille

Tiistain tuulet laantuivat lähes plägäkeliksi ja pääsimme uistelemaan iltapäivän ja illan.  Mökkikunnan suurin oli Timpan venekunnan 6+ taimen.  Pakastimen täytettä saivat myös Jani jaTero.     Keskiviikolle windguru ennusti aamuksi tyyntä mutta puolenpäivän aikaan alkaisi tuuli nousemaan. Laitoimme herätykset 4:30 jotta ehtisimme hyödyntämään ajan. Nyt tätä kirjoittaessa voi todeta ennusteen pitäneen paikkansa. Hannun venekunta pyöri päivän Pålgrunden majakan lähistöllä  edellisen päivän hyvien luotainnäyttöjen innostamana. Loppuporukka paineli Hindenin suuntaan ajatuksena lasketella myötäiseen takaisin kun tuuli alkaisi nousemaan. Tuuli nousi juurikin ennusteen mukaan jolloin Hannun venekunnan mukavuusraja tuli vastaan ja ajoimme satamaan, päivän saaliina vapautettu 60cm lohi ja pieni taimen. Etelän suuntaan matkanneet muut venekunnat ovat vielä vesillä mutta ennakkotietojen mukaan jalokalaa olisi löytynyt. Huomiselle on jälleen luvassa kovaa tuulta, joten turvallisuus ja etenkin mukavuussyistä näyttäisi tulevan tuulipäivä.

tiistai 15. huhtikuuta 2014

Ekat kalat kyytiin

Eilen maanantaina päästiin tositoimiin ja ensimmäiset kalatkin saatiin mukaan. Isoimmat lohet olivat reilu 5kg. Tänä aamuna (ti) kävimme Spikenin satamassa pyörähtämässä mutta Timppa ja Antti olivat  jo ehtineet ulos toteamaan tuulen voiman. He huutelivat radiolla ettei selälle ole mitään asiaa. Eli mökille odottelemaan kelin parantumista.

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Ensimmäinen vesieste ylitetty...

Vesiesteen ylitys sujui kommelluksitta. Laivalla a'la carteen syömään ja petiin. Lauantai aamuna aurinkoisesta Stokholmista suunnistimme kohti sateista Spikeniä joka on meille paikkana uusi. Kävimme ensin majoittumassa mökkiin ja vetäisimme herkulliset lihikset napaan ja ajoimme Spikenin satamaan veneen laskuun.
Captain Hannu miehistöineen luotti Spikenin satamapalveluihin ja menimme tyhjillä tankeilla/kevyellä kuormalla perille, mutta kun piti maksaa lasku niin kaverin korttiin oli unohtunut ulkomaan rajoitus päälle joten päivä oli siinä.  Kävimme iltapuhteina kylillä (haettuamme toisen kortin mökiltä) tankkaamassa auton ja veneen 160l bensaa:(
Loput kolme venekuntaa kävivät vesillä, mutta vain Tero ja Jani saivat  kalan kyytiin (n.65cm lohi).
Keli oli ulkona kova ja kalustotappiota tuli heti ensikosketuksella..
Nyt sunnuntaina tätä kirjoittaessa tuuli on puuskissa 17m/s joten viilataan koukkuja mökillä.
Laivaan pääsyä odoteltiin Turussa sateisessa kelissä.


Mutta Ruotsissa asiat ovat toisin. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta.

perjantai 11. huhtikuuta 2014

Matkalla...viimeiset täydennykset Vorsasta...

Neljän maissa treffattiin Forssan ABC:llä. Kahvit naamaan ja kaupasta evästä ja menoksi. Keli on sateinen ja viikonloppu ilmeisesti märkää, mutta josko sitten kirkastuisi.



sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vänernin reissu 2014 lähestyy...

 
11.4.2014 autoletkan suunta on jälleen kohti Turun satamaa. Tarkoitus on poistua maasta iltalaivalla ja heti Ruotsin puolelle saavuttuamme kaasutella kohti Spikenin Läckö Strandia, joka on meille paikkana uusi.
Ryhmä on jälleen kasvanut viimevuodesta kolmella miehellä + yhdellä veneellä. Timpan ja Antin seuraan liittyy Väänäsen Pertti. Lisäksi omana venekuntanaan mukaan lähtevät Tero Laaksonen ja Jani Hakkarainen. Loppu porukka on edelleen sama: Tomppa, Vellu ja Pertti sekä Hannu, Marko ja Jari.
Yritämme päivitellä tänne tietoja reissun kulusta ja tietenkin SUURISTA kaloista...