sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

Meri nöyryytti KaLaxin miehiä

Mukava reissu vaikka lohia emme veneeseen asti saaneetkaan. Kostean ja tuulisen kesän väliin osui komea viikonloppu, joka tarjosi tyynen ja helteisen suomenlahden. Tomppa, Vellu ja Pertti pyörivät lauantain Porkkalassa kengän alueella, mutta tuloksetta. Timppa ja Marko lähtivät liikkeelle Rajasaaresta ja keskittyivät ennakkoonkin suosituimmaksi paikaksi veikatulle nimettömän viitalle ja sen ympäristöön. Hetken oli jo tunnelma katossa kun kala oli kiinni, mutta veneeseen asti  ei saatu kuin raksihupun sisään jäänyt syötin pää... Siinä olikin teamin ainut kontakti kalaan.

Lauantaina kellot herättivät aamulla 4:30 ja syötit laskettiin vetoon heti klo. 6:00. Tompan venekunta tuli Porkkalasta kohti Espoon vesiä ja Timpan venekunta haravoi edelleenkin Nimettömän aluetta, joskin hieman ulompana kuin ensimmäisenä päivänä. Paikkavalinta Nimettömälle oli oikea, sillä vierestämme nostettiin kaloja kyytiin ja itsellämmekin oli tärppi, mutta jostain syystä ei tarjonta kelvannut.
Raksien ja houkutinlevyjen suosituin väri näkyi olevan yksimielisesti vihreän ja kullan sävyt. Niitä roikkui lähes poikkeuksetta jokaisen venekunnan siimojen päissä.


KaLaxi, Marko.

torstai 26. kesäkuuta 2014

Merilohi EM kisat Helsinki 27-28.6.2014

KaLaxin Teamista lähtee kaksi venekuntaa merta kyntämään. Tomppa, Vellu ja Pertti starttaavat Porkkalasta ja Timpppa ja Marko Kisakeskuksesta Helsingistä. Vedet ovat melko sekaisin merelläkin, joten helppoa ei tule olemaan. Parin päivän kuluttua nähdään kuinka kävi.
KaLaxi, Marko.

maanantai 23. kesäkuuta 2014

22.6.2014 Hauho

Juhannus  on paleltu, eikä lämpenemistä ole heti tiedossakaan. Tämä näkyi myös tuulisella Hauhon selällä, joka antoi iltakeikalla kaksi pientä haukea ja yhden 46cm kuhan, sekä mojovan kesäflunssan kurkkukipuineen. Uistimet olivat vedessä 18-21. Kuha nappasi hopeahile kylkiseen, tumma selkäiseen Karikkoon. Pintavesi oli jäähtynyt 14,5 asteeseen kauttaaltaan. Haeskelin hieman lämpöisempiä alueita, mutta eipä löytynyt vaan lätäkkö oli todella tasalämpöinen.
KaLaxi, Marko.

maanantai 16. kesäkuuta 2014

JESSE uistelu 20v. juhlakilpailu 15.6.2014

Ei ollut helppo päivä kenellekkään ja erityisen vaikea se oli KaLaxin veneille. Kisaan lähti peräti 40 venekuntaa ja siitä määrästä tietenkin aina joku onnistuu. Voittajilla oli komea kolmen ja puolen kilon kuha ja kisan suurin haukikin yli kuusi kiloa. Yli viiden kilon haukia tuli viisi jne... mutta ei meille. Lähimmäksi kärkeä pääsi Timppa sijoituksellaan  7. Tomppa ja Vellu löytyvät sijalta 20 ja Jari sijalta22. Marko ja  Hannu eivät punnittavia kaloja onnistuneet löytämään. Vilpittömät onnittelut menestyneille.

Timpalle 10+ lohi

Ikolan Timppa kävi pyörähtämässä kuluneella viikolla päiväkeikan Nimettömällä ja saaliina komea 10,2kg lohi. Toinenkin oli tarjolla mutta pääsi karkaamaan.
KaLaxi onnittelee!

Hauhonselkä 11.6.2014

Hannu oli laitellut viestiä että muutama kuha oli tullut veneen kuivemmalle puolen, joten pakkohan se oli lähteä kokeileen. Jr hyppäsi mukaan ja veivasi kalat ylös. Kolmen ja puolen tunnin iltapuhteella kuusi c & r haukea ja viisi kuhaa, joista 45cm ja 48cm lähtivät pataan. Yksi ihan nätti kuha ravisteli itsensä irti kun harjoittelimme kalan veneeseen ottoa. Kala parka pelkäsi joutuvansa propellin silputtavaksi, joten sai revittyä koukut irti moottorin vieressä:(
Vietimme hetken hiljaisuuden veneessä vaikka ketään ei kuollutkaan.
Team KaLaxi, Marko

                                          Illan mielekkäimmät suupalat.